دانشمندان می‌خواهند نوع جدیدی از نان سفید بسازند که به اندازه‌ی نان گندم کامل (نان غله کامل) سالم باشد، اما ظاهر و طعمی شبیه نان سفید داشته باشد. این پروژه که هنوز در مراحل اولیه به‌سر می‌برد، توسط دولت بریتانیا برای دوستداران نان سفید تامین مالی شده تا مزایای سلامتی غذایی این کشور را بهبود بخشد. به گزارش زومیت، محققان قصد دارند مقادیر کمی نخود، لوبیا و غلات و همچنین سبوس و جوانه‌ی گندم را که معمولاً از آرد سفید حذف می‌شوند، به مخلوط نان اضافه کنند. شرکت‌های نان در گذشته سعی کرده‌اند نان‌های سفید خود را با افزودن سبوس به آردشان سالم‌تر کنند، اما مشتریان آن‌ها طعم و بافت نان سبوس‌دار را دوست نداشتند. دکتر کاترین هاوارث، یکی از مدیران دانشگاه آبریستویث، گفت که دانشمندان شروع به تجزیه‌و‌تحلیل ترکیب شیمیایی دقیق آرد سفید موجود کرده‌اند. دکتر هاوارث گفت که افزایش ارزش غذایی نان سفید به اندازه‌ی نان سبوس‌دار و در‌عین‌حال حفظ طعم و حس نان سفید، عملیاتی دقیق است که که به سختی می‌توان تعادل را در آن برقرار کرد. هاوارث گفت ساختن نان سفید سالم شامل برگرداندن مقادیر کمی از جوانه‌ی گندم و بخشی از سبوس است که در فرآیند آسیاب‌کردن خارج می‌شود. علاوه‌براین، سایر غلات غنی‌تر از نظر ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر مانند کینوا، تف (گیاهان مغذی و بومی آفریقا)، ذرت خوشه‌ای دورنگ و ارزن نیز افزوده می‌شوند. اضافه‌کردن نخود سبز و نخود، پروتئین بیشتر را مهیا می‌کند.
WWW.ARD.IR