به‌دنبال مصوبه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی و دستور ریاست جمهوری مبنی بر تولید نان سالم و کامل به‌عنوان قوت غالب مردم، طی مراسمی با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو ، تولید آرد غنی‌شده با ویتامین دی در کشور آغاز شد. سیدحیدر محمدی در حاشیه حضور در کارخانه آرد تابان، گفت: عوامل مختلفی برای ارتقای ارزش غذایی و سلامت تغذیه مردم وجود دارد که یکی از آن‌ها غنی‌سازی مواد غذایی با ویتامین‌های ضروری مورد نیاز جامعه جهت رفع کمبود این مواد در بدن است. وی افزود: تحقیقات زیادی برای احصای شاخص‌های ضروری تغذیه‌ای انجام شده و یکی از مواردی که مطالعات طی سال‌های اخیر نشان داده کمبود ویتامین دی، آهن و اسید فولیک در مردم بوده است. معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه برای جبران کمبود ریزمغزی‌ها با همکاری صنایع آردسازی، تولید آرد کامل آغاز شده، گفت: این آرد برای تولید و پخت نان‌کامل به نانوایی‌ها عرضه خواهد شد. وی خاطرنشان کرد: کمبود ویتامین D یکی از مشکلات سلامت جامعه است که پس از بررسی‌ مسیرهای مختلف برای جبران آن، دو راهکار مطرح شد که ارائه مکمل‌های تغذیه‌ای به مردم و غنی‌سازی نان با ویتامین دی بود، بنابراین باتوجه به اینکه امکان رساندن این ویتامین به گستره بیشتری از جمعیت از طریق نان(به‌عنوان قوت غالب) عملیاتی بود، غنی شدن نان با ویتامین دی از طریق غنی‌سازی آرد در دستور کار قرار گرفته است. به‌گفته محمدی، تولید آرد غنی‌شده با ویتامین دی به صورت پایلوت در یکی از استان‌ها با هدف جبران کمبود ویتامین دی در مردم اجرا شد و پس از تکمیل مسیر پایلوت به صورت سراسری در کشور اجرا خواهد شد. پیش از این نیز تولید آرد کامل به‌منظور پخت نان کامل(حاوی سبوس بیشتر با ارزش تغذیه‌ای بالاتر) در برخی استان‌ها آغاز شده که تداوم آن نیاز به فرهنگ‌سازی و حمایت مردم دارد.
WWW.ARD.IR