به گزارش اطلاعات آنلاین به نقل از مرکز تحقیقات سرطان انگلیس، بر این اساس خوردن غذاهای سرشار از آکریل آمید، مانند نان تست، سبزیجات ریشه زغالی یا سیب زمینی کبابی خطر ابتلا به سرطان را افزایش نمی‌دهد. آکریل آمید را می‌توان در غذاهای نشاسته ای که در دمای بالا پخته شده اند، یافت. رژیم غذایی کلی (آنچه روزانه می خورید) برای کاهش خطر ابتلا به سرطان مهمتر از غذاهای فردی است. آکریل آمید چیست؟ آکریل آمید یک ماده شیمیایی است که در غذاهای نشاسته‌ای مانند نان و سیب زمینی، در صورتی که برای مدت طولانی در دمای بالا پخته شوند، یافت می‌شود. این شامل پخت، کباب کردن، سرخ کردن، کباب کردن، برشته کردن یا برشته کردن است. همچنین می‌توانید آن را در خوراکی‌های دیگری مانند بیسکویت و قهوه نیز پیدا کرد. آیا آکریل آمید یا غذای سوخته باعث سرطان می‌شود؟ خیر. آکریل آمید حاصل از نان تست سوخته، چیپس سوخته یا سیب زمینی ترد بعید است که خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. ممکن است در مورد ارتباط احتمالی بین آکریل آمید و سرطان خوانده باشید اما شواهد با کیفیت کافی برای نشان دادن این موضوع وجود ندارد. به عنوان مثال، برخی از مطالعات قادر به اندازه گیری دقیق میزان آکریل آمید در رژیم غذایی افراد نیستند. مطالعات با کیفیت خوب نشان نداده‌اند که آکریل آمید موجود در غذا باعث ایجاد سرطان در انسان می‌شود. اما کارهای دیگری نیز وجود دارد که می‌توانید برای کاهش خطر مانند خوردن یک رژیم غذایی متعادل سالم انجام دهید. این کار با خوردن میوه‌ها و سبزیجات بیشتر و غذاهای سرشار از فیبر مانند انواع قهوه‌ای نان، برنج و ماکارونی است. یک رژیم غذایی سالم حاوی مقدار بسیار کم گوشت قرمز است. گوشت فرآوری شده و غذاهایی که قند، چربی و نمک بالایی دارند را باید در این رژیم حذف کرد. همچنین برای داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل، نیازی به اجتناب از آکریل آمید ندارید. اما برخی از غذاهای حاوی آکریل آمید کالری بالایی دارند، بنابراین حفظ وزن سالم را دشوارتر می‌کنند. آیا خوردن گوشت سوخته از جمله بیکن باعث سرطان می‌شود؟ نحوه پختن گوشت مانند بیکن و ترد بودن آن بر خطر ابتلا به سرطان تأثیری ندارد. اما خود بیکن گوشت فرآوری شده است و خوردن گوشت فرآوری شده، مهم نیست که چگونه پخته شده باشد، خطر ابتلا به سرطان روده را افزایش می‌دهد.
WWW.ARD.IR