محسن شریفی در واکنش به مصوبه کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی مبنی بر حذف نم زنی در کلیه آردها تصریح کرد: در عملیات نم زنی، فعل و انفعالات آنزیمی روی دانه گندم رخ می‌دهد تا کیفیت آرد به حد استاندارد و مطلوب برسد اما در فرایند آسیابانی چکشی این اتفاق نمی‌افتاد و گندم به هر شکل که باشد تبدیل به آرد می شود. در این شرایط فعل و انفعال آنزیمی آنطور که باید در گلوتن گندم رخ نمی دهد. رئیس انجمن صنفی کارخانه‌های آرد استان لرستان در گفت وگو با غلات نیوز با بیان اینکه سالها قبل آسیاب چکشی ممنوع شد اما مجددا در استاندارد تعریف شده است، گفت: در فرایند آسیابانی چکشی که سالها قبل منسوخ شد گلوتن و نشاسته دانه گندم آسیب جدی می‌بیند و ارزش غذایی خود را از دست می‌دهد در این صورت بیشترین راندمان منفی که آسیابانی چکشی دارد افزایش ضایعات نان خواهد بود. رئیس انجمن صنفی کارخانه های آرد استان لرستان در ادامه تصریح کرد: علی رغم اینکه مصرف نان کامل فواید بسیاری دارد اما عدم رعایت پروسه استاندارد تولید نان کامل در واحدهای نانوایی می‌تواند موجب افزایش کم خونی در جامعه و میان مصرف کنندگان نان کامل شود. وی افزود: پیش‌نیاز اصلی اجرای استاندارد و موفق طرح نان کامل مهارت و تخصص نانوایان خواهد بود. در فرایند تولید نان کامل پروسه عمل آوری خمیر باید به درستی شود اتفاقی که متاسفانه در اغلب نانوایی های امروزی صورت نمی گیرد.
WWW.ARD.IR